λωποδύτης < από το λώπη ή λώπος που σημαίνει ένδυμα και το δύω που σημαίνει βυθίζω,βουτώ (αυτός που κλέβει ρούχα) - λωποδύτης < αρχαία ελληνική λωποδύτης - λωποδύτης αρσενικό - κλέφτης // απατεώνας
................................................ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεδιάντροπα κυβερνάνε πιά οι τραπεζίτες...


Το ομολογούν σήμερα δημόσια γνωστά παπαγαλάκια του καθεστώτος.Αφωνοι θά μείνουν και όσοι ακόμα μέχρι σήμερα δυσπιστούσαν .. Πληροφόρηση απο τα έγκατα του συστήματος που χαλυβδώνει την αποφασιστικότητα για ανυποχώρητο λαϊκό αγώνα.

Αναδημοσιεύουμε για την άμεση πληροφόρηση των αναγνωστών μας σημερινό άρθρο: stopcartel Newsdesk 

Ενεργά συμμετέχουν οι τραπεζίτες στην προσπάθεια αλλαγής κλίματος στην Ελλάδα - Πρωτεργάτες των πρωτοβουλιών Σάλας, Τουρκολιάς, Προβόπουλος - Σχέδιο άμεσης υλοποίησης να αλλάξει η ψυχολογία, να ανακάμψει το ΧΑ, ΝΑ φανεί Φως ΣΤΟ τούνελ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται πλήρη ΤΟ σχέδιο Της κυβέρνησης ΜΕ ΤΟΝ πρωτεργάτες Α πρωθυπουργό. Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να αλλάξουν το κλίμα με την ενεργή στήριξη των τραπεζιτών. Αλλαγή κλίματος σημαίνει:
1) Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο προσπάθεια να φανεί ότι η Ελλάδα λαμβάνει πρωτοβουλίες και η Τρόικα θα δώσει το πράσινο φως για την δόση των 31,5 δις ευρώ.
2) Οι αλλαγές στις τράπεζες είναι αρχή της προσπάθειας σημαντικών ιδιωτικοποιήσεων.
Τα πρώτα βήματα είναι θετικά.
3) Σε επίπεδο χρηματιστηρίου στόχος είναι οι 1000 μονάδες. Τα κρίσιμα σημεία της αγοράς είναι 750-790 μονάδες που αν διασπαστούν με δυναμική οι 1000 μονάδες δεν θα θεωρείται μη επιτεύξιμος στόχος.
4) Στα ομόλογα η βελτίωση που καταγράφεται θα συνεχιστεί με προοπτική ακόμη και κάτω από 18% την απόδοση στην 10ετία. 
5) Αλλαγή ψυχολογίας στην κοινωνία και στους επενδυτές . Οι τραπεζίτες ποτέ άλλοτε δεν συμμετείχαν τόσο ενεργά και δεν κατέχουν τέτοιας κλίμακα παρεμβατικότητα όσο την τρέχουσα περίοδο. Με βάση ασφαλείς πληροφορίες αποτελεί μεγάλη έκπληξη ότι ο τραπεζίτης που φέρεται να αποτελεί και τον πρωτεργάτη στην διαμόρφωση των συνθηκών ώστε να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα είναι ο Μιχάλης Σάλλας ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς. Ο Σάλλας ίσως να αποτελεί τον πιο προνομιακό συνομιλητή του Σαμαρά ενώ το σχέδιο για να αλλάξουν όλα στον τραπεζικό κλάδο φέρεται να είναι και εμπνεύσεως Σάλλα. Αποτελεί την μεγαλύτερη θετική έκπληξη και αυτό το γνωρίζουν πλέον πολλοί. Δεν είναι τυχαίο ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κλείνει 2 αρκετά σημαντικά ασχολείται με την ΑΤΕ και τώρα με την Γενική / Societe Generale. H αναβάθμιση της τράπεζας Πειραιώς είναι πολύεπίπεδη ενώ ο Μιχάλης Σάλλας είναι εκ των βασικών παραγόντων του τραπεζικού συστήματος που δύναται να επηρεάζει τον Σαμαρά στους σχεδιασμούς για την επόμενη μέρα στο τραπεζικό τομέα. Σε ρυθμικό ρόλο ως προνομιακός συνομιλητής βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Σαμαρά στην διοίκηση της Εθνικής. Συνομιλούν πολύ τακτικά άρα σε αξιόλογο βαθμό στην κυβερνητική πολιτική για τις τράπεζες οι παρεμβάσεις Τουρκολιά έχουν σημασία.
 Όμως ενίοτε σε ορισμένα ζητήματα η κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοβουλίες χωρίς να έχει ενημερώσει τους τραπεζίτες όπως στην περίπτωση του ΤΤ και μετά από παρεμβάσεις, της ΤτΕ αλλά και των τραπεζιτών μαζεύτηκε η όλη υπόθεση που είχε εκτραπεί. Ο Ζανιάς ως πρόεδρος της Εθνικής δεν είναι σαφές αν επηρεάζει και σε ποιο βαθμό τις εξελίξεις. 
Υπάρχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι ο Ζανιάς σε κάποιο βαθμό έχει περιθωριοποιηθεί. Μπορεί να είναι συμπτώσεις ορισμένα παράδοξα που έχουν συμβεί παρασκηνιακώς αλλά μπορεί και να μην είναι... 
Πέραν του Τουρκολιά παρεμβατικό ρόλο έχει αποκτήσει και ο Π Χριστοδούλου ο οποίος αναβαθμίστηκε σημαντικά από την θέση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ. Η Alpha bank αποτελεί ίσως μια από τις ελάχιστες τράπεζες που στο προσκήνιο όχι απλά στο παρασκήνιο στηρίζει ενεργά την κυβέρνηση. Ο Γ. Κωστόπουλος της Άλφα ως Μεσσήνιος έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Σαμαρά. Ο Δ. Μαντζούνης ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank προέρχεται από την ΝΔ και στηρίζει την κυβέρνηση. Η στήριξη της Alpha bank παρέχεται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση καθώς το τμήμα αναλύσεων της τράπεζας έχει λάβει εντολές να στηρίξει Κυβέρνηση και Σαμαρά. Έτσι εξηγούνται οι συστηματικές παρεμβάσεις της Alpha bank μέσω των εβδομαδιαίων αναλύσεων. 
Προφανώς η στήριξη αυτή θα έχει αντίκρισμα το οποίο θα καταστεί ορατό λίαν συντόμως. Η θέση της διοίκησης της Eurobank είναι επίσης κοντά στην κυβέρνηση. Ο Τ. Χριστοδούλου εκ των στελεχών της ΝΔ διατηρεί καλές επαφές με τον κυβερνητικό σχηματισμό, όπως και η διοίκηση της τράπεζας Νανόπουλος, Καραμούζης. Τα υπόλοιπα βασικά στελέχη της τράπεζας Μπαλλής και Κολακίδης προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ. 
Όμως αν επιχειρήσουμε να βάλουμε στην ζυγαριά των ισορροπιών, προτιμήσεων και υποστηρίξεων την Άλφα και την Eurobank μάλλον γέρνουν οι ...ισορροπίες προς την Alpha bank. 
Με τους τραπεζίτες ενεργούς. Με τους τραπεζίτες να λαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης της οικονομίας. Με τους τραπεζίτες να αναζητούν λύσεις να αλλάξουν τα πράγματα προκύπτει ότι σε επίπεδο ψυχολογίας κάτι πάει να αλλάξει. Ο Γ. Προβόπουλος ο διοικητής της ΤτΕ θα μπορούσε να ειπωθεί ότι διαδραματίζει ένα συντονιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής του κλίματος με επίκεντρο τις τράπεζες, το χρηματιστήριο και την ψυχολογία. Στο παρελθόν είχαν σκόπιμα διαρρεύσει φήμες περί ψυχρών σχέσεων της Κυβέρνησης με τον Προβόπουλο. Ίσως να ήταν μερικώς αληθές αυτό καθώς πολλοί ζητούσαν πολλά από τον Προβόπουλο ο οποίος δεν ήταν διατεθειμένος να υλοποιήσει. «Τα πράγματα θα αλλάξουν με κανόνες και χωρίς κανείς να αδικηθεί »αποτελεί σχεδόν μονότονα την βασική επιχειρηματολογία Προβόπουλου. Αν αποτιμηθεί το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε σχεδόν μόνιμο κίνδυνο κατάρρευσης και καμία τράπεζα στην Ελλάδα δεν κατέρρευσε θα πρέπει να αποδοθεί στον Προβόπουλο και στις ενέργειες της ΤτΕ. Στην προσπάθεια αλλαγής του κλίματος και με την στήριξη των τραπεζιτών είναι ακόμη περισσότερο αναβαθμισμένος ο Προβόπουλος ο οποίος πλέον έχει αποκτήσει πέραν από συμμάχους στις τράπεζες και ερείσματα στα πολιτικά κόμματα εντός και εκτός κυβέρνησης. Οι εξελίξεις έχουν αναβαθμίσει τον Προβόπουλο τον οποίο η κυβέρνηση πολύ συχνά συμβουλεύεται για τις τραπεζικές και οικονομικές εξελίξεις.
 Η αλλαγή του κλίματος που επιχειρείται και με την στήριξη των τραπεζιτών θα αποδώσει επί της ουσίας αν οι εξωτερικοί παράγοντες πετύχουν τον στόχο τους π.χ. ΕΚΤ και αν οι εσωτερικοί παράγοντες αποφασίσουν να κάνουν περισσότερα και γρηγορότερα όχι γιατί το επιβάλλει η Τρόικα αλλά γιατί το απαιτεί η λογική. 

__________________________
πηγή: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ελλάδα από 1974 μέχρι και σήμερα (στοιχεία 2014) εισάγει όπλα κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση

Tasos Anastasopoulos  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Ελλάδα από 1974 μέχρι και σήμερα (στοιχεία 2014) εισάγει κατά μέσο όρ...